Malcolm Jones wil initiatieven voor het ruilen, delen en repareren van spullen stimuleren. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor? Malcolm Jones van de Partij voor de Dieren Leiden

Nu de stemmen geteld zijn en de nieuwe gemeenteraden zijn geïnstalleerd, publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van de nieuwe raadsleden uit Leiden en omgeving onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Deze week een nadere kennismaking met Malcolm Jones van de Partij voor de Dieren in Leiden. Hij kwam halverwege de afgelopen raadsperiode als duoraadslid bij de fractie en werd bij de verkiezingen met voorkeurstemmen in de raad gekozen.

Vera Brouwer sprak in Politiek071 met Malcolm Jones van de Partij voor de Dieren in Leiden.

Malcolm Jones ging op de foto in Kringloopbedrijf het Warenhuis. “Ik geloof in consuminderen. Zelf koop ik zo duurzaam mogelijk in en vermijd ik het gebruik van plastic. De kleren die ik op de foto aan heb zijn tweedehands en heb ik in een winkel als deze gekocht.”

Jones wijst erop dat we in Leiden in een van de meest welvarende economieën ter wereld leven. “Hierdoor hebben wij met ons koopgedrag een behoorlijke impact op het milieu. De grondstoffen voor onze producten worden onder slechte omstandigheden gewonnen en na het weggooien komen deze producten weer op gigantische dumps terecht in andere landen. In Leiden wil ik initiatieven voor het ruilen, delen en repareren van spullen stimuleren. Dat is niet alleen goed voor de planeet, maar zo houden Leidenaren ook meer geld over voor de leuke dingen in het leven.”

Advertentie

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×