Sebastiaan van der Veer (zittend op de trap) en Tobias Sandoval Garcia (links achter zijn laptop) vormen vanaf volgende week de raadsfractie van het CDA Leiden. (Foto: Chris de Waard).

CDA Leiden vernieuwt alweer hele fractie

Het CDA Leiden krijgt voor de tweede keer binnen enkele maanden tijd een hele nieuwe gemeenteraadsfractie. Fractievoorzitter Julius Terpstra heeft woensdag zijn ontslag ingediend als raadslid. Hij wordt wethouder in het nieuwe college dat volgende week aantreedt. De nummer twee van de partij, Sophie Brinkel, is waarschijnlijk tot eind oktober uitgeschakeld en laat zich vervangen.

Nummer drie op de lijst is duoraadslid Sebastiaan van der Veer. Hij wordt volgende week in de raad benoemd en neemt de plek van Terpstra in. Hij gaat de fractie leiden. Die functie zou normaal gesproken zijn vervuld door Brinkel die op nummer twee van de CDA-lijst stond, maar ze kampt met de gevolgen van zwangerschapsvergiftiging. Daardoor is ze gedurende langere tijd uit de running. Om die reden voerde ze ook de coalitie-onderhandelingen namens het CDA niet en liet dat noodgedwongen over aan Van der Veer.

De nummer vier van het CDA, Tobias Sandoval Garcia, is de volgende opvolger bij CDA Leiden dat sinds de verkiezingen in maart nog maar met twee zetels in de raad is vertegenwoordigd. Ook hij wordt nu raadslid en gaat de komende zestien weken Brinkel vervangen. Annelies van Vark wordt duoraadslid.

Advertentie

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×