Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León van Pilgrim Nation over Amerikaanse sporten met een Leidse twist. (Foto: Gerry van Bakel).

Pilgrim Nation over de drie grootheden in Amerikaanse sporten: basketbal, honkbal en ijshockey

Ook in Amerika loopt de basketbalcompetitie ten einde, dus aandacht voor de NBA finals in Pilgrim Nation, dan doorschakelen naar de honkbalcompetitie die net is begonnen, om vervolgens op het ijs te belanden. Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León bespreken de sportieve stand van zaken in de Verenigde Staten.

Dit jaar strijden de Boston Celtics en de Golden State Warriors in de NBA finals om de titel. Een verrassende finale, want beide teams waren zeker geen favoriet. De Celtics vochten zich door de play-offs heen met twee keer een serie van zeven wedstrijden. Daarbij schakelden ze titelverdediger Milwaukee Bucks uit. De Warriors hadden het relatief iets makkelijker in de series, in het feit dat ze iets minder wedstrijden nodig hadden om de finale te halen.

Opvallend aan beide teams is dat ze beide een goede mix zijn van jong en oud en geen superteam. Paco en Bart Jan voorspellen dat de Golden State Warriors in zes wedstrijden de titel gaan binnenslepen.

Na de stadionklassieker (Hip hop Hooray – Naughty by Nature) werd de aandacht verlegd naar de Major League of Baseball. De eerste twee maanden van het seizoen zijn voorbij. Wie zijn goed, wie zijn slecht en hoe doen de Nederlanders het. Jurickson Profar speelt op dit moment zijn beste seizoen bij de San Diego Padres. Hier laat hij spectaculaire en goede veldacties en sterke slagbeurten zien en staat hij elke wedstrijd in de basis. Kenley Jansen is nog ongeslagen als closer, zijn team de Atlanta Braves doet het ook goed in de competitie.

In de tweede helft van Pilgrim Nation werd overgestapt naar het ijs, want ook de NHL play-offs zijn begonnen. De geschiedenis en historie van de vier teams in de halve finales werd besproken. Met ook aandacht voor de logo’s, die tot de mooiste in de professionele sport behoren, aldus de presentatoren. En ook de NHL Winterclassic, de wedstrijd die elk jaar in de open lucht wordt gespeeld.

De laatste uitzending van het seizoen van Pilgrim Nation is op woensdag 29 juni.

Leiden Sport Pilgrim Nation


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×