André America, Maaike van Vliet (VVD) en Martijn Otten (PvdA) heropenen het Denksportcentrum. (Foto: Emile van Aelst).

Opgeknapt Denksportcentrum Leiden heeft ruimte over

De denksporters van het Denksportcentrum Leiden (DCL) aan de Robijnstraat hebben met de inzet van veel vrijwilligers hun pand opgeknapt. Het gebouw is aan de binnenkant geverfd, er is nieuwe verlichting en nieuwe vloerbedekking. Voorzitter André America ziet graag dat meer verenigingen en maatschappelijke initiatieven nu gebruik gaan maken van het pand.

“Er zit hier aan de Robijnstraat al 23 jaar een denksportcentrum. Al die jaren is niks aan het gebouw gedaan”, vertelt America. “De vloerbedekking zat vol met colavlekken en ingetrapte pinda’s. De lampen waren nog ouderwets. Het was gewoon een aftands zooitje. We hebben besloten om het op te knappen nadat we in september het gebouw weer in eigen handen hebben gekregen. Een eerdere verkoop van het gebouw werd toen ongedaan gemaakt.”


André America en Maaike van Vliet over het Denksportcentrum in Nieuws071

“Het hele gebouw is opnieuw geverfd en van een nieuwe vloerbedekking voorzien. De oude lampen zijn vervangen door milieuvriendelijke LED-lampen. De buitenkant wordt nog opnieuw geverfd, zodat het gehele gebouw weer een nieuw fris uiterlijk heeft”, aldus America. Grijs is binnen de nieuwe hoofdkleur geworden. Het meubilair is waar mogelijk gerepareerd en schoongemaakt.

Artikel gaat door onder de foto’s

Het vernieuwde interieur. (Foto’s: Emile van Aelst).

Heropening
Er maken zeven verenigingen met ongeveer vierhonderd leden gebruik van het Denksportcentrum aan de Robijnstraat. Er is nog voldoende ruimte voor andere verenigingen of maatschappelijke instellingen. Het Denksportcentrum wil het gebouw vaker overdag openstellen. “Al is het een clubje bejaarden dat gezamenlijk een kopje koffie wil komen drinken of aan Pilatus wil doen, iedereen is welkom”, benadrukt America.

De openingshandeling, het onthullen van een plakkaat, werd dinsdagavond verricht door de Leidse raadsleden Maaike van Vliet (VVD) en Martijn Otten (PvdA). “Ze hebben ons in het verleden erg geholpen”, zegt de voorzitter van het Denksportcentrum in zijn openingstoespraak. De vereniging kreeg verder bij het opknappen financiële steun van onder meer het H.L. Druckerfonds, Fonds1818 en het Ondernemersfonds. Voor het Denksportcentrum lijkt een verhuizing naar nieuwbouw niet echt meer nodig.

Het feestje bij de heropening. (Foto’s: Emile van Aelst).

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×