Straatverlichting blijft branden door voorbereidingen Seeing Stars Leiden

In de voorbereiding op het project ‘Seeing Stars Leiden’ in september, waarbij een deel van Leiden de lichten uitdoet om sterren zichtbaar te maken, is een storing in de automatische schakeling van de straatverlichting ontstaan. Hierdoor brandt in het gebied rond een deel van de Ir. Driessenstraat de straatverlichting al een paar dagen ook overdag.

“Er worden proeven gedaan met schakelkasten, want tussentijds het licht uit- en aanzetten is soms lastiger dan de standaard schakeling bij zonsopgang en zonsondergang”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Soms gebeurt het bij de voorbereidingen dat er een storing aan het licht komt, zoals in dit geval.”

Volgens de netwerkbeheerder werkt de zogenaamde router, waarmee op afstand de verlichting aan- en uitgeschakeld wordt, niet meer. Monteurs zijn bezig met het plaatsen van een nieuwe en sterkere router, zodat de verlichting weer automatisch uitgeschakeld kan worden.

112 Sleutelstad Leiden Seeing Stars Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×