Onno Laarhoven van BVNL Oegstgeest (Foto: Sleutelstad).

BVNL Oegstgeest wil college terug van reces om vluchtelingenopvang

BVNL Oegstgeest is niet te spreken over de opvang van asielzoekers in De Cuyl. De partij wil daarom dat de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders terugkomen van het zomerreces.

Onno Laarhoven van BVNL Oegstgeest zet zijn vraagtekens bij de timing van de opvang. “Speelde de overweging om dit besluit te nemen misschien al eerder en is het reces hiervoor strategisch gekozen?”

De 75 asielzoekers worden opgevangen in de sporthal van 1 tot en met 31 augustus. Daarna gaat de groep door naar de gemeente Zuidplas. Daarom wil de partij dat de raad en het college niet pas, zoals gepland, begin september bijeenkomt, maar donderdag 4 augustus. “Dan pas vergaderen, is mosterd na de maaltijd”, zegt Laarhoven.

De vluchtelingen in De Cuyl worden opgevangen door de problemen bij de opvang in Ter Apel. Gemeenten in heel Nederland treffen tot 1 oktober met spoed allerlei noodvoorzieningen. Die voorzieningen zijn steeds voor een relatief korte periode om zo de last te verdelen over de verschillende gemeentes.

Oegstgeest Politiek Crisisopvang in De Cuyl


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×