(Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Tien jaar Groot Leiderdorps Dictee

Het Groot Leiderdorps Dictee wordt in oktober voor de tiende keer georganiseerd. Het wordt zoals altijd georganiseerd door de jubilerende Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU), die dit jaar zestig jaar bestaat.

De LVU organiseert het dictee in nauwe samenwerking met de gemeente. Oorspronkelijk zou het tiende dictee eind vorig jaar worden gehouden, maar de toen geldende coronaregels verhinderden dat. Nu is het weer mogelijk om het dictee te houden in het gemeentehuis van Leiderdorp. Dat gebeurt op woensdag 12 oktober vanaf 20.00 uur. Net als de negen voorgaande keren zal de Leiderdorpse burgemeester Laila Driessen de teksten van het dictee voorlezen. Die tekst wordt dit jaar geschreven door Roland de Bonth, taalkundig onderzoeker van het Instituut voor de Nederlandse Taal.

Voor het eerst zal er ook een dictee voor leerlingen van groep 8 van de Leiderdorpse basisscholen plaatsvinden. Ook het scholierendictee, dat wordt geschreven door oud-basisschooldirecteur en gemeenteraadslid Eric Filemon, wordt gehouden op woensdag 12 oktober in het Leiderdorpse gemeentehuis, maar dan ’s middags.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de LVU met een mailbericht aan info@volksuniversiteitleiderdorp.nl.

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×