PZ-fractievoorzitter Myrna van der Poel.

Progressief Zoeterwoude wil herinrichting Haasbroek 8 september in raad bespreken

Progressief Zoeterwoude wil het door het college van burgemeester en wethouders aangekondigde uitstel van de herinrichting van Sportpark Haasbroek komende donderdag in de gemeenteraad aan de orde stellen. Inclusief een nieuwe sporthal die in de plaats moet komen van de zwaar verouderde Klaverhal. Dat kondigde PZ-fractievoorzitter Myrna van der Poel woensdag aan in het Sleutelstad-programma Nieuws071.

Volgens burgemeester Van Trigt, hij is portefeuillehouder sport, is het door de almaar oplopende bouwkosten momenteel te duur om door te gaan met de plannen. Ook kampt de gemeente met personeelsproblemen.

Voor Van der Poel is daarmee het laatste woord zeker nog niet over de kwestie gezegd. “Langer wachten maakt bouwkosten niet lager en bovendien moeten er forse investeringen in de Klaverhal worden gedaan om deze aan de eisen te laten voldoen. Dat constateerden we al in 2019. De hal moet dus eigenlijk dicht, maar hoe moet het dan met de verenigingen?”

Het zijn deze en andere vragen die PZ beantwoord wil hebben in de komende raadsvergadering. “Er wordt door het college volkomen voorbij gegaan aan de rol van de raad. De raad gaat hierover, dus dit is niet niks.”

Er is in het vorige college, waar PZ-wethouder Ruud Bouter verantwoordelijk was voor het dossier, ook niet altijd even voortvarend te werk gegaan, maar volgens PZ is er toen al wel heel veel voorwerk gedaan. Ieder verder uitstel noemt Van der Poel dan ook onwenselijk. “Er valt gewoon heel veel te winnen met de herinrichting.”

Een laatste bijkomstigheid waar de PZ-fractie het met de raad over wil hebben is de huidige Klaverhal-locatie. De hal staat op grond van de gemeente en is volgens de partij prima geschikt voor woningbouw. Uitstel is ook daarom onwenselijk. “Er is immers een enorme behoefte aan extra woningen in het dorp.”

 

Fractievoorzitter Myrna van der Poel van Progressief Zoeterwoude schoof woensdag aan in de Sleutelstad-studio. In de Nieuws071-uitzending zette ze de bezwaren van haar partij op het aangekondigde uitstel van de herinrichting van Sportpark Haasbroek nog eens uiteen.

Politiek Sport Zoeterwoude Herinrichting Sportpark Haasbroek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×