Op de Nieuwe Rijn was het zaterdagavond ronduit rustig. (Foto's: Chris de Waard).

'Evaluatie' Leidens Ontzet al begonnen

In het gebied rond de Nieuwe Rijn was het zaterdagavond zo rustig dat ook burgemeester Lenferink denkt dat er volgend jaar wel weer wat meer kan. Op sommige plekken leek het zaterdag bijna een reguliere zaterdagavond.

“Maar je moet je ook realiseren dat op sommige stukken geen horecabedrijven zitten, dus dan is het daar nu rustiger. Vroeger was het ook daar feestelijk, omdat er dan evenementen waren, maar dat kan in dit gebied echt niet meer”, aldus de burgemeester die spreekt van een tussenstap waarin de nieuwe opzet wordt uitgeprobeerd.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over de rust rond de Nieuwe Rijn.

Overigens was het even verderop wel drukker. Rond de Hooglandse Kerk stond het plein helemaal vol en ook in het Trouwstraatje werd flink feest gevierd. Verder waren er meerdere feesten in de stad. Het grootste in Park Matilo, maar ook op het ambachtsplein bij de Langegracht en in het Rembrandtpark waren georganiseerde feesten. Op het garenmarktplein draaiden dj’s op de Joppenszborrel van de 3 October Vereeniging.

Cultuur Leiden Leidens Ontzet 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×