Kijk hier de hele Pleintaptoe terug.(Foto's: Emile van Aelst)

Pleintaptoe op Garenmarktplein opnieuw groot succes

Op het Garenmarktplein vond zondagmiddag de traditionele Pleintaptoe plaats. De show- en marchingbands van K&G, Amigo, Jong K&G, de Rijnmondband, Tamarco, Adest Musica en LKW Ludkewierum gaven acte de présence. De presentatie was in handen van Bettina van Klaveren en Jeroen Weijermars.

Bij de introductie van de middag stond Van Klaveren stil bij het overlijden van Hans Ladan, commissielid van de 3 October Vereeniging, die in september van dit jaar is overleden.

De marchingband van Jong K&G beet het spits af met de show ‘Heroes’. Ze werden door Jeroen Weijermars toepasselijk aangekondigd als Jonge Helden. Hierna volgde ‘Adest Musica’ uit Sassenheim met de show ‘Angels and Demons’. De marchingband ‘Amigo’ uit Leiden presenteerde de show ‘Friends will be friends’, waarin zij alle elementen van vriendschap hadden verwerkt. Daarna volgde ‘Tamarco’ uit Leiderdorp met ‘Alive and Kicking’, waarin zij saamhorigheid en passie voor muziek willen laten klinken.

De kleinste band vormde ‘Sjoklup LKW Ludkewierum’, afkomstig uit het Friese dorpje Lytsewierrum . Met de specialiteit gezelligheid vormden ze een ludiek gezelschap. Gekleed in rode jassen en lopend op geel gekleurde kisten gaven ze een bijna clowneske show. Het publiek zong uit volle borst mee met klassiekers als ‘It’s a small world after all’ en ‘O when the saints go marching in’. Ze werden gevolgd door de Rijnmond band met de mooie show ‘capture the flag’, een indrukwekkend schouwspel tussen twee teams.

De Leidse marchingband K&G vormde de waardige afsluiter van deze middag met een medley van musicalhits. In een mooie show met de naam ‘The show must go on’ speelden zij een harmonieuze mix van bekende hits, waarbij onder meer The Lion King, The Wiz en The Sound of Music.

Tijdens de finale kwamen alle show- en marchingbands opnieuw bijeen op het plein. Als eerbetoon aan Hans Ladan werd gezamenlijk één minuut stilte gehouden, waarna het Nederlands volkslied door alle aanwezigen werd gezongen. Een waardig slotakkoord van een mooie middag.

Cultuur Leiden Leidens Ontzet 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×