Pompoenen uithollen op het Dorpsplein. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Griezelen op het Dorpsplein: Zoeterwoude viert weer Halloween

Net als vorig jaar staat Zoeterwoude binnenkort weer uitgebreid stil bij Halloween. De jongste Zoeterwoudenaren kunnen zich ’s middags laten versieren met glitters en schmink of, onder begeleiding, aan de slag met gereedschappen om een pompoen zo eng mogelijk te maken. In de avond is het clubhuis van de scouting omgebouwd tot spookhuis en gaan kinderen langs de deur voor ’trick or treat’.

De festiviteiten starten op zaterdag 29 oktober om 14.00 uur op het Dorpsplein. “We gaan door tot 17.00 uur, maar zorg dat je op tijd bent, want vorig jaar waren de tachtig pompoenen binnen een uurtje op”, vertelt organisator Desiree de Boer.

De gratis activiteiten op het dorpsplein worden georganiseerd door het bestuur en vrijwilligers van het Dorpsfeest Zoeterwoude. Tot 2019 waren zij verantwoordelijk voor de intocht van Sinterklaas in het dorp. Vorig jaar besloten ze hiermee te stoppen. Om toch een kinderactiviteit te organiseren werd het Halloweenfestival op het Dorpsplein bedacht. De eerste editie was een groot succes. “Dus gaan we ook dit jaar weer Halloween vieren”, zegt Stefan Zaal namens het dorpsfeest bestuur.

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen op zaterdagmiddag 29 oktober. Zij kunnen zich aanmelden via: stefan@dorpsfeestzoeterwoude.nl.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×