Saar en Amber volgen gespecialiseerd onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. (Beeld: Jan Stap Film).

Documentaire Leren in Leiden: waarom lopen hoogbegaafde kinderen vaak vast op school?

Waarom hebben we zoveel vroegtijdig schoolverlaters? Waarom groeit het aantal thuiszitters? Waar vinden deze leerlingen een passende plek? In de documentaire ‘Leren in Leiden‘ gaat filmmaker Jan Stap samen met René Lamers op zoek naar ‘echt passend onderwijs’ in de Leidse regio. Aflevering 2 gaat over gespecialiseerd onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. Deze aflevering is tot en met 2 november elke dag te zien op Sleutelstad TV.

Relatief veel ‘thuiszitters’ zijn hoogbegaafd. Hoe kan het dat zulke intelligente kinderen vaak vastlopen op school? Filmmaker Stap praat in de aflevering ‘Je kunt niet leren wat je al weet’ met een aantal hoogbegaafde kinderen en jongeren die vertellen hoe het leren bij hen werkt en waar ze tegenaan lopen in het reguliere onderwijs. Ook brengt hij tijd door met hoogbegaafde kinderen op NOVA, een afdeling van de Leidse Anne Frankschool.

Aflevering 2 van ‘Leren in Leiden’ is donderdag om 14.00 en 20.00 uur te zien op Sleutelstad TV en wordt meerdere keren per week herhaald. Het volledige uitzendschema is terug te vinden in de programmabeschrijving. Sleutelstad kijk je via kanaal 46 van Ziggo, kanaal 1421 van KPN of via sleutelstad.nl.

Kijk hier aflevering 1 ‘Passend onderwijs’ over leerlingen met autisme terug.

‘Leren in Leiden’ wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Leids Mediafonds.

 

Leiden Maatschappij Onderwijs Regio Documentaire Leren in Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×