(Foto: Robbert Beurse).

Boerenkerstontbijt voor Zoeterwoudse scholieren

De leerlingen van de groepen 8 uit Zoeterwoude kregen vrijdagochtend een heus boerenkerstontbijt. Samen met burgemeester Fred van Trigt genoten van lokale producten: eieren, vlees, melk, yoghurt, vlees, jam en honing van de boerderij en brood. “Dit agrarisch kerstontbijt is fantastisch”, aldus de burgemeester. “De Zoeterwoudse boeren hebben het moeilijk. Dit is een goed moment om eens stil te staan bij de mooie producten die hier gemaakt worden.”

Ontbijten is belangrijk, dat weet ook Van Trigt. “Ik sla het nooit over. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat je niet ontbijt. Dus ik hoop dat deze kinderen ook elke ochtend thuis ook een goed ontbijt krijgen.”

De kinderen genieten van de bijzondere start van de dag. “We zijn aan het kerstontbijten en de burgemeester is ook hier en dat vinden we allemaal heel leuk”, zegt Levi van groep 8 van basisschool Het Avontuur. “We hebben allemaal verschillende broodjes. Er lag nog een chocolaatje bij. Er is zo veel!”

De ochtend is georganiseerd door de Vereniging Wijk en Wouden en maakt onderdeel uit van de Verlichte Boerderijenroute. “Het is nu natuurlijk niet donker, dus de lichtjes staan uit, maar dit ontbijt is wel een van de activiteiten die bij de route horen. Daarom hebben we ook allemaal lokale producten op tafel staan”, legt Van Leeuwen uit.

Na het ontbijt mochten de scholieren rondkijken op de boerderij.

Radioreportage boerenkerstontbijt van Zoeterwoudse scholieren met de burgemeester.

Naschrift hoofdredactie:
Op uitnodiging van de school maakten wij bovenstaand verslag. Een activiteit waarbij kinderen gingen ontbijten met de burgemeester. Achteraf eiste de school dat we alle foto’s waar kinderen op staan, zouden verwijderen. Aan die eis hebben we met veel tegenzin voldaan, maar het zal wel even duren alvorens we weer op een uitnodiging van de Zoeterwoudse basisscholen ingaan. Dus nu begrijpt u waarom van deze leuke activiteit slechts een foto van koeien is overgebleven.

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×