Wethouder Terpstra wijst aan waar de woningen komen. (Foto: Chris de Waard).

Nieuw hofje achter benzinestation Hoge Rijndijk

Nieuwe woningbouwprojecten in Leiden zijn bijna altijd flinke woontorens met zoveel mogelijk appartementen, maar een enkele keer is er ook nog ruimte voor ‘grondgebonden’ woningen zoals dat in ontwikkelaarstaal heet. Het P.J. Blokhof wordt zo’n project met een combinatie van 29 flinke eengezinswoningen en 9 sociale huurwoningen.

Achter het benzinestation van Shell aan de Hoge Rijndijk staat nu nog een enorm bouwwerk waar in het verleden auto’s stonden van respectievelijk garagebedrijven en een autoverhuurder. De auto’s zijn weg en hetzelfde geldt binnenkort voor de bedrijfsloods. Die maakt plaats voor 38 woningen rond twee nieuwe hofjes. De groene binnentuinen worden met een voetpad ontsloten aan de P.J. Blokstraat, zodat ook de buurt er gebruik van kan maken. In elk geval overdag.

“Hier gaat mijn hart wel echt sneller van kloppen”, zegt bouwwethouder Julius Terpstra terwijl hij een toelichting geeft op de impressies die het ontwikkelbedrijf FSD van Fransje Sprunken heeft laten maken. “Er komen overigens niet alleen woningen, maar ook een parkeergarage, een fietsgarage en een kantoortje voor het autoverhuurbedrijf.”

Bouwwethouder Julius Terpstra legt uit wat er precies gebouwd gaat worden op de plek waar nu nog een enorme bedrijfsloods staat.

Parkeeroverlast
Toekomstige bewoners van het P.J. Blokhof komen niet in aanmerking voor een parkeervergunning en mogen alleen in de eigen parkeergarage staan. Als ze daar tenminste een plekje hebben gekocht bij hun hofjeswoning. Zo wordt voorkomen dat parkeeroverlast in de wijk optreedt. Ook de auto’s van verhuurbedrijf Europcar krijgen een plek in de nieuwe garage. Dat bedrijf krijgt naast de entree van de parkeergarage een kantoortje van zo’n 200 vierkante meter.

Leiden Politiek P.J. Blokhof


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×