In plaats van auto's komen hier huizen. (Foto's: Chris de Waard).

Plan in de maak voor tientallen woningen bij Shell-locatie Hoge Rijndijk

P.J. Blokhof. Dat is de werktitel van een plan waarvoor de gemeente Leiden een intentieovereenkomst heeft getekend met Groep Caenen Capital Fund, die achter het tankstation 35 woningen wil bouwen. Die komen rond twee groene binnentuinen als een soort hofje op de plek waar nu nog een enorme loods staat, die onder meer in gebruik is bij autoverhuurbedrijf Europcar. In het plan blijft het Shell tankstation gewoon gehandhaafd.

Wethouder Fleur Spijker vertelt over de toekomstige ontwikkelingen aan de Hoge Rijndijk en de P.J. Blokstraat.

Het gaat om een plan voor ongeveer 35 grondgebonden woningen waarvan dertig procent sociale huurwoningen. In de eerste helft van volgend jaar worden omwonenden bij de plannen voor de locatie betrokken. Voor hoogbouw hoeven ze niet bang te zijn. “Het gaat hier om beschermd stadsgezicht”, zegt D66-wethouder Spijker van duurzame ontwikkeling.
Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×