(Foto's: Chris de Waard).

Gemeente wacht met aanleg fietsstraat op uitspraak rechter

De herinrichting van de Tasmanstraat in de Leidse Zeeheldenbuurt tot fietsstraat, wordt voorlopig nog niet afgemaakt. Eind januari oordeelde de Raad van State dat de bezwaren van omwonenden tegen het besluit van de gemeente niet gegrond waren, en dus leek niets de komst van de autoluwe fietsstraat meer in de weg te staan. Er loopt echter nóg een rechtszaak. De gemeente wil ook daarvan de uitkomst afwachten.

Afgelopen zomer werd al begonnen met de aanleg van de fietsroute ‘tussen de Rijndijken‘ die moet gaan lopen via de Admiraalsweg, Tasmanstraat, Bontekoestraat en Evertsenstraat. Voor de Tasmanstraat maken omwonenden echter ook bezwaar tegen de omgevingsvergunning die is afgegeven voor de verbreding van de Tasmanstraat. Volgens de buurt voldoet de straat straks niet aan de landelijke normen.

“Dit betekent dat de Tasmanstraat nog niet als fietsstraat met eenrichtingsverkeer gebruikt mag worden totdat de rechter uitspraak over het beroep tegen de omgevingsvergunning heeft gedaan”, meldt de gemeente Leiden in een brief aan de bewoners. Totdat de rechter een besluit heeft genomen over de omgevingsvergunning blijft de huidige verkeerssituatie gehandhaafd. Dat betekent dat het zuidelijke deel van de Tasmanstraat doodloopt voor autoverkeer. Ook blijft in de straat vooralsnog tweerichtingsverkeer mogelijk en is het formeel geen fietsstraat.

Leiden Maatschappij Tasmanstraat wordt fietsstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×