(Foto's: Chris de Waard)

Meer groen en fietsenstallingen bij Leiden Lammenschans

De herinrichting van het Kamerlingh Onnesplein voor station Leiden Lammenschans is van start gegaan. De gemeente Leiden breidt samen met ProRail het aantal fietsparkeerplekken voor het station uit van 750 naar 1.500. De extra fietsenrekken worden in twee cirkels op het plein neergezet.

Afgelopen jaar heeft ProRail de entree van het station al aangepakt. Er werd onder andere een hellingbaan aangelegd voor mindervaliden en ook de overdekte fietsenstalling is uitgebreid. Samen met de extra plekken verwacht de gemeente dat de groei van het fietsverkeer tot 2030 kan worden opgevangen als de nieuwe parkeercirkels straks in gebruik genomen kunnen worden.

Bij de herinrichting van het plein wordt ook meer groen aangelegd. De tweelaags stallingen worden door het groen ook deels aan het zicht onttrokken. Dat is vooral prettig voor de omwonenden.

In verband met de werkzaamheden zijn omliggende straten de komende tijd afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Het gaat daarbij om het laatste stukje van de Melchior Treublaan en om de De Sitterlaan. Autoverkeer wordt omgeleid via de Lammenschansweg, het Levendaal en de Hoge Rijndijk.

 

Leiden Maatschappij Fietsenstalling Lammenschans


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×