(Foto: mboRijnland)

Studenten mboRijnland helpen als boa en beveiliger bij verkiezingen en stemmen tellen

Ruim honderd studenten van mboRijnland helpen vandaag en morgen voor het derde jaar op rij mee aan het in goede banen leiden van de verkiezingen in Alphen aan den Rijn en Leiden. In Leiden helpen de studenten op drie stembureaus: op Leiden Centraal Station, het Stadhuis en de Herengrachtkerk.

Nadat de studenten tijdens corona in maart 2021 bijdroegen aan het veilig stemmen met inachtneming van de coronamaatregelen, hebben de gemeenten hen vorig jaar en dit jaar opnieuw gevraagd om te helpen. Dit jaar wordt gestemd voor de Provinciale Staten en Waterschappen.

“Voor de eerstejaars studenten is het de eerste keer dat ze in uniform optreden in de publieke ruimte. Ze vervullen de rol van gastheer of gastvrouw, vragen aan de bezoekers of ze hun stembiljet en ID-bewijs bij zich hebben. Daarnaast hebben ze de taak om op te letten of er geen verdachte situaties of onwenselijk gedrag zijn en houden ze toezicht op het ordelijk parkeren van auto’s en fietsen rondom het stembureau”, vertelt Irbis Wieffering, docent Beveiliging bij mboRijnland en coördinator bij de verkiezingen in Leiden.

Tellen
Wieffering: “Nieuw dit jaar is dat het tellen van de stemmen op donderdag 16 maart openbaar is. De Hooglandse Kerk is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden die aanwezig willen zijn bij de telling in Leiden. Hier lopen derdejaars studenten rond om de veiligheid in de gaten te houden.”

 

Leiden Maatschappij Regio Provinciale Statenverkiezingen 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×