Wethouder Fleur Spijker met de inzenders. (Foto: Casper Chaudron)

Rijnsburgertunnel krijgt 33 kunstwerken op de muur

De ontwerpen voor de kunstwerken die op de muur in de Rijnsburgertunnel naast het Centraal Station komen zijn onthuld door wethouder Fleur Spijker. De 33 geselecteerde inzendingen hangen nu in de stationshal. Ze hebben allemaal iets te maken met het verbinden van het Leiden Bio Science Park met de binnenstad.

De 33 werken lopen sterk uiteen. Leidenaren konden zelf kunstwerken inzenden. Van foto’s en tekeningen tot gedichten en schetsen. Het zit er allemaal bij. En die gaan allemaal gecombineerd worden op de 62 meter lange kale muur in de tunnel waar voorheen scooters stonden. Daarmee moet het aantrekkelijker worden om te bewegen tussen de binnenstad en het Leiden Bio Science Park.

Casper Chaudron in gesprek met wethouder Fleur Spijker, Sebastiaan de Stichter en Barbara van Druten.

Het uitvoerende werk wordt gedaan door Barbara van Druten en Niki Koutouras. Zij voegen alle kunstwerken samen in een ontwerp. Daarna wordt het afgedrukt op betonfolie net zoals bij het kunstwerk in de Plesmantunnel.

Inspiratieprijzen
Voor een aantal kunstwerken was er een aparte inspiratieprijs. In de categorie foto’s won Bine Jagerman, bij de gedichten won een inzending van Pink Meltzer. De inspiratieprijs voor de beste afbeelding ging naar Esmee Postma.

Voor de inzending van Kaya Spoor, een tekening van Albert Einstein die een haring eet en ‘La la la Leiden’ zingt, daagde wethouder Spijker de 3 October Vereeniging uit om die op kleding te laten drukken en uit te geven. En de inzending van Sebastiaan de Stichter kon volgens de beoordelaars goed gebruikt worden in een streep van een zebrapad in een weg naar het Bio Science Park.

Cultuur Leiden Maatschappij Kunstwerk Rijnsburgertunnel


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×