(Foto: Pixabay)

Zoeterwoude houdt weer miljoenen over: 'projecten zijn vertraagd'

De gemeente Zoeterwoude houdt opnieuw miljoenen euro’s over. De vertraging van enkele grote projecten die in 2022 stonden gepland, zorgt ervoor dat begroot geld niet uitgegeven is. Het is niet voor het eerst dat de kleinste gemeente in onze regio geld over heeft. Al jaren zorgen onvoorziene omstandigheden ervoor dat 2 tot 3 miljoen euro niet wordt besteed.

“We houden 2,2 miljoen euro over. En dat komt vooral doordat enkele projecten vertraging hebben opgelopen, die gelden worden overgeheveld naar volgend jaar”, zegt wethouder Paul Olthof. Het lijkt inmiddels een traditie te worden. De voorganger van Olthof, Ton de Gans, sprak vanaf 2017 jaarlijks dezelfde woorden uit nadat hij berekende dat er miljoenen euro’s over bleven.


Robbert Beurse in gesprek met wethouder Paul Olthof over het overschot in Zoeterwoude.

Opnieuw
Olthof belooft dat uitstel geen afstel betekent. “Wat nu loopt, gaat gewoon door. Alleen iets later dan gepland. Met de huidige stijging van kosten en steeds veranderende maatregelen is het ook heel lastig om te begroten. Wat je vandaag plant, kun je morgen opnieuw doen. Maar het is echt onze bedoeling om plannen die we maken en waar we geld voor vragen aan de gemeenteraad, ook uit te voeren”, belooft de wethouder.

Het college stelt voor om een deel van het geld, 759.000 euro, te reserveren voor financiële tegenslagen. Tijdens een eerste bespreking in de gemeenteraad blijkt dat de meeste partijen liever zien dat het geld voor huisvestiging wordt ingezet. Op 15 juni wordt de jaarrekening opnieuw besproken. Twee weken later wordt deze definitief vastgesteld.

Economie Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×