Het pand op het terrein van Swetterhage. (Foto: Robbert Beurse)

Werkgroep opvang Oekraïners in Zoeterwoude zoekt vrijwilligers

De werkgroep opvang Oekraïners in Zoeterwoude is op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers draaien in principe een keer per week een dienst tussen 16.00 en 20.00 uur. Ze zijn vraagbaak voor de bewoners, om hen te helpen met allerlei praktische zaken. Contact kan in het begin best lastig zijn vanwege de taalbarrière, maar er zijn een aantal tolken beschikbaar en Google Translate is een veelgebruikt hulpmiddel.

Samen met de bewoners worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals taallessen, workshops en laatst een bezoek aan de bollenvelden. Al het vrijwilligerswerk is erop gericht dat de Oekraïense vluchtelingen zich ondanks de ellende die ze hebben moeten doorstaan en waarmee ze nog elke dag worden geconfronteerd, zich een beetje oké voelen.

Wil jij een steentje bijdragen in de Werkgroep opvang Oekraïners in Zoeterwoude, stuur dan een e-mail naar josvalk@kpnmail.nl. Je krijgt dan een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding om een beeld te vormen van de vrijwilligersactiviteiten.

De eerste Oekraïners arriveerden een jaar geleden in Zoeterwoude. De eerste groep van zestien mensen kon gehuisvest worden in een pand dat door de gemeente van Swetterhage was gehuurd. Het was een grote tijdelijke containerwoning, die eerder in gebruik was als tijdelijke woning voor de bewoners van Swetterhage die in afwachting waren van een nieuwbouwwoning. Inmiddels wonen er bijna 55 mensen in de vier wooneenheden van de containerwoning.

Maatschappij Zoeterwoude Opvang Oekraïense vluchtelingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×