Statenhof
In de Statenhof in Leiderdorp worden ook het komende jaar ruim honderd vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. (Foto: Sleutelstad)

Oekraïense vluchtelingen tot 2025 in Statenhof

Nu een einde aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne voorlopig nog niet in zicht is, wordt overal in ons land gekeken naar het verlengen van de opvang van vluchtelingen uit dat land. Soms gaat het om nieuwe locaties, zoals in Leiden waar het voormalige verpleeghuis Groenhoven nu wordt ingericht voor het opvangen van vluchtelingen, maar bijvoorbeeld in Leiderdorp kan de bestaande locatie Statenhof langer in gebruik blijven.

De gemeente Leiderdorp huurt er 36 appartementen en een gezamenlijke ruimte van de Citystone Group en heeft het huurcontract nu verlengd tot 1 maart 2025. In de Statenhof verblijven 102 mensen die de oorlog in Oekraïne ontvlucht zijn.

“We blijven Oekraïners die hun familie, vrienden en thuis achter hebben moeten laten vanwege de oorlog huisvesten nu de oorlog voortduurt, zodat ze hier, ver van huis, toch een thuis hebben,” aldus wethouder Gebke van Gaal.

Leiderdorp Maatschappij Opvang Oekraïense vluchtelingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×