Senna in haar woning in De Kooi. (Foto: Emile van Aelst)

Senna mag van De Sleutels in haar ouderlijk huis blijven wonen

Senna Delfos mag van woningcorporatie De Sleutels in haar ouderlijk huis blijven wonen. De Sleutels heeft haar donderdagmiddag telefonisch laten weten dat ze toch mag blijven, tot ze 28 jaar wordt. De Sleutels loopt daarmee alvast vooruit op de nieuwe initiatiefwet Huurbescherming Weeskinderen, die toestaat dat weeskinderen tot hun 28e in hun ouderlijk huis mogen blijven. De verwachting is dat die wet 1 juli 2024 officieel van kracht wordt.

Senna is heel erg blij met het besluit van De Sleutels. Samen met haar zus Demi was ze te gast bij het Sleutelstad-radioprogramma Nieuws071. Daar zei Senna het jammer te vinden dat er zoveel publiciteit voor nodig was, maar ze is wel erg blij met het resultaat. Ze hoopt dat andere kinderen die in de toekomst in een vergelijkbare situatie terechtkomen, niet dezelfde stress hoeven te ervaren als zij. Ze bedankte met name Claudia Berman de Jong van de SP Hulpdienst voor haar betrokkenheid en inzet.

Zus Demi heeft zich ook al maanden sterk gemaakt voor haar zus, ze heeft brieven gestuurd naar De Sleutels en zelfs een jurist in de arm genomen maar de Sleutels gaven niet thuis, aldus Demi.

Het goede nieuws is nog niet helemaal geland bij de zussen, eerst willen ze het nieuwe contract tekenen en dan kunnen ze langzaam alles gaan verwerken.

Eerder deze week berichtte Sleutelstad over het voornemen van De Sleutels om de 18-jarige Senna uit haar ouderlijk huis te zetten. “Met twee slaapkamers en 67 vierkante meter zou het huis volgens De Sleutels te groot voor mij zijn, vertelde Senna eerder aan Sleutelstad. Andere mensen zouden de kleine eengezinswoning in de Ambonstraat in Leiden harder nodig hebben. “Maar ik ben in deze buurt opgegroeid en ken bijna iedereen in de straat. Ik ben hier ook naar school gegaan.”

Senna en Demi te gast bij de donderdaguitzending van Nieuws071.

Leiden Maatschappij Wet huurbescherming weeskinderen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×