Trudy Kwik (links), Fien Leijdekker (midden) en Bente (rechts). (Foto: Robbert Beurse)

Trudy's Vrouwenhoek: talenten Bente en Fien spelen na jaren weer samen bij ADO Den Haag

Leidenamateurvoetbal.nl maakte afgelopen seizoen een podcast over vrouwen in de voetballerij in Leiden en omstreken. In ‘Trudy’s Vrouwenhoek’ gaat Trudy Kwik in gesprek met voetballers, trainers, bestuursleden, ‘de vrouw achter’ en ga zo maar door. Sleutelstad publiceert de podcasts als mediapartner van Leidenamateurvoetbal.

In de laatste aflevering van deze podcastserie zijn Bente van der Hoeven (16) en Fien Leijdekker (17) te gast. De voetbalsters speelden afgelopen seizoen allebei in het onder 17 team bij ADO Den Haag. Ze begonnen samen met voetballen bij Warmunda. Inmiddels speelt Fien al zes jaar bij de profclub uit Den Haag, voor Bente was het haar eerste seizoen en zo werden de meiden weer herenigd.

In de podcast praten de talenten over het combineren van de topsport met school, hun dromen en ambities en wat ze ervoor doen en laten. Kijken ze zelf graag naar vrouwenvoetbal op tv, of toch liever naar mannenvoetbal? Ook vertellen ze dat er nog steeds een verschil is tussen het jongens- en meidenvoetbal. Zelfs bij een club als ADO Den Haag. Want de jongens worden wel door een ADO-busje van school gehaald, maar de meiden mogen niet mee. Die moeten op eigen gelegenheid naar de training.

Luister hier naar de podcast met Bente van der Hoeven en Fien Leijdekker.

Regio Sport Trudy's Vrouwenhoek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×