Bestuur en producenten van Sleutelstad en Unity besloten dit voorjaar tot een fusie. (Foto: Emile van Aelst)

Leiden stelt ton beschikbaar voor fusiekosten Sleutelstad en Unity

De gemeente Leiden stelt de gemeenteraad voor om 100.000 euro beschikbaar te stellen voor nieuwe apparatuur en andere extra kosten die de fusie tussen de omroepen Sleutelstad en Unity met zich meebrengt.

Sinds dit voorjaar werken de lokale omroepen samen. De stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei), met Sleutelstad als lokale omroep voor Leiden, en de stichting Agglomeratieomroep Holland Centraal, waaronder Unity valt als lokale omroep voor Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude, hebben besloten tot een fusie om vanaf eind dit jaar een streekomroep te  vormen.

De nieuwe omroep zal gebruik maken van de stichting Holland Centraal, omdat die over de beste uitzendfrequenties en -kanalen beschikt. Holland Centraal heeft namens de gefuseerde partners een vergunningaanvraag bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) ingediend voor de komende vijf jaar. Voordat het CvdM een beslissing neemt moeten de betrokken gemeenteraden advies uitbrengen over de vraag of de gezamenlijke aanvraag voldoet aan alle wettelijke bepalingen. Het Leidse college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om het Commissariaat voor de Media mee te delen dat stichting Agglomeratieomroep Holland Centraal daar aan voldoet.

Daarnaast vraagt het college de raad om een ton beschikbaar te stellen om de kosten te dekken die de fusieomroep moet maken om bestaande systemen te integreren en zo nodig te vervangen.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Voorschoten Wassenaar Sleutelstad-Unity


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×