De onoverzichtelijke situatie rond station Leiden Lammenschans verbetert na vrijdag. (Foto: Jurriaan Duijn)

Werkzaamheden rond Leiden Lammenschansweg deels afgerond

De Lammenschansweg staat in de top tien van de gevaarlijkste wegen in Leiden. Dat bleek eerder al uit verkeersonderzoek. Vooral het kruispunt met de De Sitterlaan en de kruising met de Tomatenstraat vlakbij station Leiden Lammenschans zijn onoverzichtelijk. “En door het tijdelijk afsluiten van een fietspad bij het station is de situatie alleen maar gevaarlijker geworden”, schrijft de fractie van CDA Leiden aan het college. Donderdagavond vroeg ook D66 Leiden aandacht voor de situatie.

Wethouder Ashley North geeft toe dat de situatie momenteel verre van ideaal is, maar zegt ook dat dit soort werkzaamheden in een drukke stad nu eenmaal voor overlast zorgen. Goed nieuws had de wethouder ook. Vrijdag wordt een belangrijk deel van de werkzaamheden afgerond en kan in elk geval het fietspad weer in gebruik genomen worden. Om de verkeersveiligheid te verbeteren zet spoorbeheerder ProRail bovendien extra verkeersregelaars in.

Wethouder Ashley North over de werkzaamheden rond station Leiden Lammenschans. Vrijdag worden die deels afgerond.

Stallingsplekken
Het Kamerlingh Onnesplein naast de De Sitterlaan en de Lammenschansweg worden momenteel opnieuw ingericht in opdracht van ProRail. Fietsers werden de afgelopen tijd door het afsluiten van het fietspad langs de Lammenschansweg gedwongen om de weg meerdere keren over te steken. Na vandaag hoeft dat dus niet meer.

De herinrichting van het plein voor het station is nog niet klaar. In de volgende fase wordt de kiosk van groentewinkel Oleyerhoek verplaatst. Ook wordt het aantal stallingsplekken voor fietsen verdubbeld van circa 750 naar bijna 1.600. Begin 2024 moet alles echt klaar zijn.

Europaweg
Over enkele jaren wordt ook de Lammenschansweg zelf opnieuw ingericht. Die werkzaamheden staan pas gepland tussen 2026 en 2028. Eerder kan ook niet, omdat volgend jaar ook de Europaweg dichtgaat. Die wordt in het kader van het project Rijnlandroute verdubbeld. Voor de Kanaalweg staan asfalteringswerkzaamheden gepland en om de bereikbaarheid van Leiden te waarborgen, kunnen de grote verkeersaders niet gelijktijdig worden afgesloten.

Leiden Maatschappij Politiek Fietsenstalling Lammenschans


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×