ANWB-terrein in Wassenaar
Het voormalige ANWB-gebouw. (Foto: ABB Bouwgroep)

Wassenaarse politiek blijft verdeeld over bebouwen ANWB terrein

De fracties in de Wassenaarse gemeenteraad blijven het oneens over de bouwplannen voor het voormalige ANWB-terrein. Tijdens de Commissie Fysieke Leefomgeving stonden de bouwplannen deze week opnieuw op de agenda. Op hun eigen verzoek kregen de leden nog een keer de kans om vragen over het plan te stellen aan wethouder Ritske Bloemendaal.

Ter voorbereiding stuurde Bloemendaal een raadsinformatiebrief aan de commissieleden waarin hij probeerde om antwoord te geven op de vragen die er tijdens de laatste raadsvergadering voor zorgden dat verschillende fracties geen besluit over het plan te wilden nemen.

Vertragen
Met name de bezwaren van bewoners en de lokale politiek in buurgemeente Den Haag zorgen voor twijfel bij de partijen. Een aantal fracties vreest dat omwonenden uit het aangrenzende Den Haag, gesteund door de Haagse gemeenteraad, blijven protesteren tegen de voorgestelde bouwhoogte van 40 tot 47 meter. “Bewoners kunnen de plannen ernstig vertragen door met hun klachten naar de Raad van State te stappen, terwijl er enorm behoefte aan woonruimte is”, zo stellen zij. De partijen zien liever minder hoge gebouwen of opperen dat de wethouder eerst met de betrokkenen om tafel moet gaan voor hij met een definitief voorstel naar de Wassenaarse raad komt.

De brief en de uitgebreide vragenrondes in twee termijnen konden niet alle partijen overtuigen. Na anderhalf uur discussie concludeerde commissievoorzitter Hans Mulder dat er nog steeds fracties zijn die het stuk niet rijp voor besluitvorming vinden. De commissie legt de bal nu weer bij de gemeenteraad. Daar wordt het voorstel van het Wassenaarse college opnieuw beoordeeld.

Maatschappij Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×