Marianne Oosterheert-Slavekoorde in de Bommelstoel van het museum. (Video/Foto: Anita Janssen)

Bommelvrouw Marianne Oosterheert verrast met een lintje

Behoedzaam opent Marianne Oosterheert-Slavekoorde de blauwe doos waarin, op koninklijk fluweel, het lintje ligt dat ze afgelopen vrijdag heeft ontvangen. Ze kreeg de koninklijke onderscheiding voor haar inzet bij museum De Bommelzolder en het vrijwilligerswerk dat ze doet voor de Zonnebloem in Zoeterwoude.

Ze is er nog beduusd van: “Ik ging naar de bijeenkomst omdat ik wist dat de voorzitter van de Zonnebloem een lintje zou krijgen, zelf wist ik van niets. Maar op een gegeven moment zag ik mijn kinderen binnenkomen en toen werd ik ineens heel zenuwachtig. ‘Het zal toch niet’, dacht ik nog.”

Bommelvrouw
Voorzichtig speldt ze het kleinood op haar trui. De echtgenoot van de gedecoreerde, Pim Oosterheert, neemt plaats in de Olie B. Bommelstoel op de Bommelzolder. De initiatiefnemer van het museum dat is gewijd aan de creatie van Marten Toonder kreeg tien jaar geleden zelf ook al een lintje. “Ik vind het zo terecht dat Marianne een lintje heeft gekregen. Ik sta vaak op de voorgrond en veel mensen weten niet dat Marianne eigenlijk alle klussen doet waar ik geen zin in heb, de boekhouding, alle administratie en dan ook nog haar werk voor de Zonnebloem.”

Marianne Oosterheert-Slavekoorde, in het dorp ook wel de ‘Bommelvrouw’ genoemd, is dolblij met haar onderscheiding. “Ik vind het echt heel bijzonder dat mensen aan me gedacht hebben en dat ik daardoor dit lintje heb gekregen. Kijk, ik ben gepensioneerd en dan is het fijn om mensen te helpen en hen een fijne tijd te bezorgen, ik heb toch tijd over.”

Verhuizing
De Bommelzolder heeft overigens de langste tijd in Zoeterwoude gehad. Al enkele jaren geleden werd duidelijk dat het museum gaat verhuizen naar Kasteel Bommelstein in Groenlo. Daar wordt het themapark Bommelwereld gebouwd en het is de verwachting dat het park in het najaar van 2025 wordt geopend. Inclusief Museum de Bommelzolder.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×