53e editie van de Gouden Spike. (Video: Maarten Mulder)

Keniaanse Jepkemboi wint Gouden Spike

De 53e editie van de Gouden Spike is gewonnen door de Keniaanse loopster Nelvin Jepkemboi. De atlete liep op de 5000 meter een tijd van 14.50.00, een tijd goed genoeg om zich te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs later dit jaar.

De Gouden Spike wordt altijd uitgereikt aan de atleet met de meest opzienbarende prestatie van de wedstrijd. Het werd de jury niet makkelijk gemaakt, want naast de prestatie van de Keniaanse sneuvelden ook een aantal toernooirecords: Nadine Visser liep 12.93 op de 100 meter horden en polsstokspringer Menno Vloon vloog over 5.77 meter. Beide atleten gaan met ambities naar Parijs.

Het aanwezige publiek kon verder juichen voor meerdere leden van Leiden Atletiek. Voor eigen publiek sprongen Stan Does en Julian Boele over 4.55 meter bij het polsstokhoogspringen. Een hoogte die weliswaar verbleekt bij de prestatie van Vloon, maar die desalniettemin tot veel enthousiasme bij atleten en publiek leidde. Igor Ouwerkerk werd keurig derde op de 1500 meter.

Toernooidirecteur Norbert Groenewegen en wethouder Fleur Spijker, die de trofee mocht uitreiken, waren na afloop zeer tevreden. “Inspirerend en een visitekaartje voor de Leidse topsport”, noemde die laatste de avond.

 

 

 

Leiden Sport Gouden Spike


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×