De gemeente Oegstgeest wil meevaren tijdens Pride Leiden. (Archieffoto: Sleutelstad)

Gemeente Oegstgeest wil meevaren tijdens Pride Leiden

De gemeente Oegstgeest wil meevaren tijdens Pride Leiden op 7 september. Een motie hierover werd donderdag unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Het voorstel van afzwaaiend raadslid Menno Welling (PrO) kon op sympathie rekenen van alle partijen in de gemeenteraad. Alleen het CDA vindt het logischer om volgend jaar samen met de regiogemeenten op één boot mee te varen, maar omdat dit vanwege de geringe voorbereidingstijd dit jaar niet haalbaar is, vaart de partij dit jaar graag mee op een boot namens de gemeente Oegstgeest.

Initiatiefnemer Menno Welling over deelname van Oegstgeest aan de Pride.

Schrikbarend
Het meevaren in de botentocht is een belangrijk signaal, aldus initiatiefnemer Welling. “We hebben net een nogal schrikbarend rapport gehad over de acceptatie van lhbtiq’ers op scholen.” Hoewel de deelname van de gemeente aan de Pride aan die cijfers weinig zal veranderen is het toch belangrijk dat de gemeente dat doet, aldus Welling, omdat de gemeente zo uitdraagt waar ze voor staat. “Zo maken we duidelijk: de gemeente staat voor jullie klaar en dit zijn de waarden waar wij voor staan.”

Bij gebrek aan inhoudelijke meningsverschillen over het voorstel ging de gemeenteraad in gesprek over de praktische uitvoerbaarheid. Vragen als de beschikbaarheid van een boot en de selectie van deelnemers passeerden de revue en werden ook gelijk beslecht toen bleek dat meerdere raadsleden een boot hadden die ze wel beschikbaar willen stellen.

Tijdens de discussie leefde de overtuiging dat de inschrijvingen gesloten waren en dat deelname daarmee onzeker was. Dat blijkt echter niet het geval.

Maatschappij Oegstgeest Pride Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×