Voor de studentenwoningen is een overeenkomst gesloten met DUWO. (Foto: DUWO)

DUWO tekent erfpachtovereenkomst voor studentenwoningen Oegstgeest

Studentenhuisvester DUWO en de Universiteit Leiden hebben donderdag een erfpachtovereenkomst gesloten voor de bouw van een nieuwe studentenflat op het Oegstgeester deel van het Bio Science Park. In de flat komen 285 woningen.

De grond is eigendom van de Universiteit Leiden. Al jaren wordt gewerkt aan plannen voor een nieuwe wijk, Nieuw-Rhijngeest Zuid. Onderdeel van dit plan is de studentenflat. Met het tekenen van de overeenkomst is de bouw van de flat weer een stap dichterbij. Eerder sloten de gemeente Oegstgeest en de Universiteit al een overeenkomst met Dura Vermeer voor de ontwikkeling van de rest van het gebied. Voor de studentenwoningen is nu dus een overeenkomst gesloten met DUWO.

De woningen in de flat vormen een mix tussen een studio en een traditionele studentenwoning. Alle kamers hebben eigen sanitair, maar delen woonkamer en keuken met totaal tien andere studenten. De universiteit noemt dit ‘sting-studettes’, (sting staat voor studettes in groepsverband en een studette is een eenkamerflatje). De studentenhuisvester heeft hiermee een oplossing gevonden voor een veel genoemd probleem door studenten: het verdwijnen van de fusie.

Het bouwen van studentenwoningen met losse kamers en een gedeelde keuken en huiskamer is nauwelijks meer rendabel te krijgen. Door de zogenaamde sting-studettes kunnen studenten huurtoeslag aanvragen, waarmee de studenten een lagere huur betalen, en DUWO de kosten kan rondbreien.

In het gebouw komt ook een wasserette en een grote gemeenschappelijke ruimte voor alle bewoners van het pand.

 

 

Leiden Oegstgeest Onderwijs Politiek Nieuw-Rhijngeest Zuid


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×