Het doek valt voor de oude brandweergebouwen in de Merenwijk. (Foto: Louis Smit)

Sloop oude brandweergebouwen Merenwijk begonnen

De sloop van de voormalige brandweerlocatie in de Merenwijk is begonnen. Deze week zijn er vooral werkzaamheden binnenin de gebouwen. Daarna volgt het neerhalen van de buitenmuren. De oude brandweerkazerne maakt plaats voor flexwoningen waarin de komende drie jaar Oekraïense vluchtelingen worden gehuisvest.

“We zijn deze week vooral binnen bezig, onder meer met het verwijderen van asbest”, zegt Jeroen van Fessem van sloopbedrijf Van Diemen. “Na vrijdag gaan we ook aan de slag met de sloop van de buitenmuren.”

Hij staat in een van de nu lege en hol klinkende ruimten waar vroeger brandweerwagens stonden. Na ingebruikname van de nieuwe brandweerkazerne aan de Schipholweg in 2022 hadden kunstenaars van Theater Ins Blau een tijdelijke werkplek in de oude gebouwen.

Overlast
Volgens de gemeente Leiden kunnen omwonenden tijdens de sloop last hebben van herrie, stof, stank en het heen en weer rijden van vrachtwagens en grote machines. “Het terrein is afgezet met hekken. Laden, lossen en keren kan gelukkig allemaal op het terrein zelf”, aldus de gemeente.

  • Jeroen van Fessem van het sloopbedrijf in een van de lege ruimten.
    Jeroen van Fessem van het sloopbedrijf in een van de lege ruimten.
Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×