Controle hondenbelasting in Oegstgeest en Voorschoten

14

Controleurs van het bedrijf HollandRUITER gaan de komende tijd in opdracht van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland op pad in Oegstgeest en Voorschoten om te controleren of inwoners hun viervoeter(s) wel hebben aangegeven voor de hondenbelasting.

De hondencontroleurs bellen aan en stellen enkele vragen over het wel of niet hebben van een hond. Als de controleur voor een dichte deur staat, maar vermoedt dat er één of meer honden op het betreffende adres worden gehouden, zal er een aangifteformulier achtergelaten worden.

De belasting voor een hond bedraag in Oegstgeest 91,20 euro voor de eerste hond, 114,72 euro voor de tweede en voor elke extra hond 138,24 euro. In Voorschoten betalen hondenbezitters respectievelijk 52,44, 77,16 en 105,24. In de andere gemeenten van de Leidse regio wordt geen hondenbelasting geheven en wordt er dus ook niet gecontroleerd.

Delen

14 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.