Replica’s van Assyrische stiergoden naar RMO

0

Twee reusachtige lamassus, Assyrische gevleugelde stiergoden, worden geïnstalleerd in de tentoonstelling ‘Nineveh – hoofdstad van een wereldrijk’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De 2850 jaar oude originelen uit het Noord-Irakese Nimrud staan in het British Museum. Het Spaanse bedrijf Factum Arte maakte daarvan twee exacte kopieën. Die zijn in Leiden te zien van 20 oktober 2017 tot en met 25 maart 2018.

Na de tentoonstelling in Leiden schenken het British Museum, het Rijksmuseum van Oudheden en de Factum Foundation de beelden aan het Ashurbanipal Library Project van de Universiteit van Mosul. De eigen collectie van de universiteit werd in 2016 tijdens de oorlog vernield.

Nineveh – hoofdstad van een wereldrijk’ wordt gehouden van 20 oktober 2017 tot en met 25 maart 2018.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.