Marianne van Velzen gekozen tot nieuwe stadsdichter van Leiden

2

Leiden krijgt voor het eerst een vrouw als stadsdichter. Tijdens de finale die afgelopen avond werd gehouden bij BplusC in de Nieuwstraat, liet Marianne van Velzen de drie andere finalisten achter zich. Dat warenĀ Ditmar Bakker, Gerard Schelvis en Egon Snelders.

De genomineerden moesten in twee rondes uitkomen en deden dat met zowel eigen werk als met gedichten waarvan de inkt nog nat was, omdat ze ter plekke nog een opdracht hadden gekregen. Ze moestenĀ een gedicht schrijven over de nieuwe Catharinabrug en ook over de komendeĀ gemeenteraadsverkiezingen. Zo konden ze laten zien in staat te zijn in te kunnen haken op de actualiteit. De nieuwe stadsdichter moet dat kunnen.

Na twee rondes namen de twee overgebleven favorieten het tegen elkaar op om de eindzege. Het publiek koos daarvoor voor Marianne van Velzen, de jury voor Ditmar Bakker. De jury, bestaande uit Willeke van der Meer van boekhandel Kooyker, kunstredacteur Theo de With van het Leidsch Dagblad en wethouder Paul Laudy, koos uiteindelijk unaniem voor Van Velzen. Ze vervult de functie de komende drie jaar.

Een reportage van Gerry van Bakel.

Delen
Proeftocht 2018

2 reacties

Geef een reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.