Acht vragen aan Melanie Schultz van Haegen

In de nieuwe regering zit 1 Leidenaar: Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Melanie Schultz van Haegen. Op de website regering.nl vonden we de volgende vragen aan de staatssecretaris, en de antwoorden natuurlijk…

Wat wilt u over vier jaar hebben bereikt? Er moet meer aandacht komen voor het feit dat het water ruimte nodig heeft, voordat het water meer ruimte gaat innemen. Mensen staan daar soms te weinig bij stil. Wilde u altijd al staatssecretaris worden? Nee, tot drie weken geleden heb ik er nooit over nagedacht. Als kind wilde ik altijd boerin worden, maar uiteindelijk ben ik toch in de politiek terechtgekomen. Wie is uw politieke voorbeeld? Frits Bolkestein. Hij kon vraagstukken agenderen in een tijd waarin dat lang nog niet gewoon was. Wat is uw sterkste eigenschap? Ik ben open en ik ben een bruggenbouwer. Hebt u hobby’s of liefhebberijen? Ik vaar graag met mijn bootje door de Leidse grachten en ik ben geïnteresseerd in kunsthistorie. U gaat over het waterbeleid. Staan de regenlaarzen al klaar? Ik heb ze op het ministerie nog niet zien staan, maar ik heb thuis ook nog laarzen. Hoe groot is afstand tussen Leiden en Den Haag? Voor een deel is het werk op lokaal en landelijk niveau vergelijkbaar, maar op lokaal niveau heb je meer directe betrokkenheid van burgers. Dat is een wezenlijk verschil. Ik zal mijn best moeten doen om goed te blijven doorgronden wat er leeft. Wat is uw favoriete internetsite? Enige tijd terug bekeek ik vaak een site waarop allerlei technische zaken begrijpelijk worden uitgelegd: www.howstuffworks.com

Advertentie

Leiden schultz staatssecretaris


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×