Foto`s: Chris de Waard.

Open Monumentendagen

Een van de meest indrukwekkende monumenten die dit weekend is opengesteld voor publiek is zonder twijfel de voormalige meelfabriek De Sleutels. Ook zondagmiddag is deze nog te bezoeken. Het uitzicht over Leiden vanaf het dak is fenomenaal. In de meelfabriek is een kleine expositie te bezichtigen met foto`s van de bouw van de fabriek en de meelfabriek vol in bedrijf.

Fans van het monumentale fabriekspand kunnen Sleutelfiguur worden. Voor €15,00 per jaar ontvangen de Sleutelfiguren drie keer per jaar het `Meel-magazine` en uitnodigingen voor tal van activiteiten die er in en over de meelfabriek worden georganiseerd. Op www.demeelfabriek.nl wordt gewerkt aan een website.

De Meelfabriek C.V. ontwikkelt nu plannen voor het Rijksmonument. De Zwitserse architect Peter Zumthor maakt nu een masterplan voor het complex. Als alle plannen doorgaan, gaat de meelfabriek een toekomst tegemoet als multifunctioneel gebouw met koop- en huurappartementen, een hotel, kantoren, een grand cafe en een kinderdagverblijf.

Leiden Meelfabriek monumentendagen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×