W.Th. de Boer, fractievoorzitter van GroenLinks in de Eerste Kamer.

Bemiddelaar voor Leidse GroenLinks fractie gevonden

Het afdelingsbestuur van GroenLinks Leiden heeft Wim de Boer bereid gevonden te bemiddelen bij de problemen in de Leidse GroenLinks fractie. De Boer is fractievoorzitter van GroenLinks in de Eerste Kamer en heeft veel ervaring met conflictbemiddeling. De Boer zal volgende week met zijn bemiddeling van start gaan. Begin december zal hij zijn werkzaamheden afronden. Eerder meldde GroenLinks iemand van buiten Leiden en van buiten de partij te zoeken. Op dat laatste is de partij dus teruggekomen.

Tot de bemiddeling is door de fractie en het bestuur besloten, omdat er spanningen in de GroenLinks fractie zijn. In de fractie bestaan verschillende inzichten over de politieke stijl en cultuur van de fractie. Ook zijn de persoonlijke verhoudingen tussen enkele personen vertroebeld. Over inhoudelijke punten bestaat geen verschil van mening.

Het bestuur heeft de Boer de opdracht gegeven ‘snel en zorgvuldig’ te handelen en te komen tot ‘structurele oplossingen’. Na een analyse van de problemen, zal hij oplossingrichtingen voorstellen.

Advertentie

Leiden wimdeboer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×