Rembrandtgala groot succes

1

Het Rembrandtgala dat woensdagavond werd gehouden in Groenoordplaza is een groot succes geworden. Er was zelfs zoveel belangstelling dat de organisatie de laatste weken talloze geïnteresseerden teleur moest stellen. Volgend jaar wordt de tweede editie van het gala daarom grootser van opzet. Als lokatie denkt men aan bijvoorbeeld Huis ter Duin in Noordwijk. Het jaar daarop staat Den Haag op het verlanglijstje.

In 2006 herdenkt Leiden de 400e geboortedag van Rembrandt. Tegen die tijd moet het Rembrandtgala zijn uitgegroeid tot een groots spectakel dat in de Pieterskerk gehouden zal worden. De officiële opening werd verricht door de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Fortis Bank, de heer Drs. C.J. Beuving. Fortis is hoofdsponsor van het gala.

Naast een diner en een optreden van onder andere Lee Towers, stond ook een bezoek aan de Leyden Art Fair woensdag op het programma. Deze hoogwaardige kunstbeurs wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd in de Groenoordhallen. De offieciele opening is vanmiddag.

Delen

1 reactie

  1. H.van den Wijngaard op

    Het is een goede zaak om te investeren in het grote Rembrandtfeest.Middels een soort van Gala is dat natuurlijk erg leuk,en leuk voor de sponsors, want die investeren behoorlijk. En dan wil je als sponsor natuurlijk ook in het voetlicht staan en dat is terecht,want het gaat om grote bedragen. Teleurstellend aan het fenomeen vind ik de preview, waar de sponsoren en hun gevolg / of getrouwen in hun kielzog in vol gala de Art Fair bestormen met een glas in de handen. Ik geloof niet echt dat de sponsoren aanwezig waren voor de kunst, maar eerder voor Lee en het eten en het elkaar weer zien op het zoveelste Gala. Zo waren door de organisatie van de Art Fair 4 kunstenaars uit Leiden gevisiteerd om hun werken in de diverse ruimten te hangen van de VIP’s en of sponsoren. Ik denk dat geen sponsor notitie heeft genomen van de kwalitatieve hoogstaande werken. Gezellig al die opgesierde muren, warmte voor bij de borrel. In de wereld van glamour en Gala gaat het om geld en wat krijg je terug als je investeert. Nu is het Rembrandtfeest 2006 belangrijk voor Leiden, en dus moet er geld komen, de overheden zijn niet al te scheutig,en zo komt het bedrijfsleven om de hoek kijken. Op zich een gezondfenomeen, als men ook respect heeft en toont voor het uiteindelijke uitgangs punt’de Kunst’. Dat lag nu even anders, het accent lag bij eten, vermaak en Lee. Jammer is dat als men de volgende ochtend de sporen van de veldslag ziet, grote bende, lege glazen etc, de kunstenaars die belangenloos hun medewerking n.a.v een invitatie hadden gegeven, hun werken hingen gehavend aan de muren.Ik weet niet of Rembrandt dat ooit gewild zou willen hebben. Aansluitend daarop gruwel ik van het feit dat het Leidse Rembrandt feest volgend jaar in Noordwijk en daarna in Den Haag gevierd zal worden. Streeft men dan niet het doel voorbij, n.l Leiden. Waar in het verhaal blijft Leiden. Rembrandt Gala en Leyden Art Fair viert men in Leiden en nergens anders. Dit moeten de sponsoren en de hoofd sponsor zich wel realiseren, maar ook de organisatie van de Art Fair. Dit geldt natuurlijk ook voor de wijze waarop men met ge inviteerde kunstenaars en hun kunst omgaat.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.