De surrealist José Van Roy Dali (de zoon van de beroemde kunstschilder) overhandigde een cheque van 10.000 euro aan burgemeester Lemstra. Het geld wordt in een fonds gestort, waarmee in 2006 de Rembrandt-activiteiten worden betaald. In het midden de voorzitter van de Stichting Rembrandtgala, Chris Verplancke.

Rembrandtgala groot succes

Het Rembrandtgala dat woensdagavond werd gehouden in Groenoordplaza is een groot succes geworden. Er was zelfs zoveel belangstelling dat de organisatie de laatste weken talloze geïnteresseerden teleur moest stellen. Volgend jaar wordt de tweede editie van het gala daarom grootser van opzet. Als lokatie denkt men aan bijvoorbeeld Huis ter Duin in Noordwijk. Het jaar daarop staat Den Haag op het verlanglijstje.

In 2006 herdenkt Leiden de 400e geboortedag van Rembrandt. Tegen die tijd moet het Rembrandtgala zijn uitgegroeid tot een groots spectakel dat in de Pieterskerk gehouden zal worden. De officiële opening werd verricht door de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Fortis Bank, de heer Drs. C.J. Beuving. Fortis is hoofdsponsor van het gala.

Naast een diner en een optreden van onder andere Lee Towers, stond ook een bezoek aan de Leyden Art Fair woensdag op het programma. Deze hoogwaardige kunstbeurs wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd in de Groenoordhallen. De offieciele opening is vanmiddag.

Advertentie

Leiden rembrandtgala


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×