Lijsttrekker Ed Braam van Leefbaar Zuid-Holland (in het midden links) tijdens de presentatie van de Leidse burgemeesterskandidaten afgelopen maandag in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis (foto: Chris de Waard).

Leefbaar Zuid-Holland kraakt burgemeestersprocedure

Ed Braam, lijsttrekker van Leefbaar Zuid Holland, vindt dat de Commissaris van de Koningin en de Leidse vertrouwenscommissie de procedure voor het burgemeesterschap hebben gemaakt tot een circusact. “Minister Remkes van binnenlandse zaken bepaalde volkomen terecht dat Leiden de benoemingsprocedure mocht overdoen. De voordracht van louter één kandidaat was onwettig. De Commissaris van de Koningin weigerde alle namen door te geven aan de vertrouwenscommissie.

 

Dat riekt naar willekeur van commissaris Franssen. Duidelijk is dat de banen met de kandidaatstelling van een VVD-er en een PvdA-er onder de gevestigde orde worden verdeeld,” aldus Braam die kiezers oproept een blanco stem uit te brengen tijdens het Leidse burgemeestersreferendum.

Omdat het referendum samenvalt met de Statenverkiezingen, hoopt Braam dat de Leidse kiezers niet alleen het referendum met ongeldige stemmen om zeep helpen, maar bovendien een proteststem uitbrengen. Eén van de afgewezen kandidaatburgemeesters, Jef Burger, staat namelijk op de lijst van Leefbaar Zuid-Holland. Braam moedigt de Leidse kiezers aan om uit protest een stem uit te brengen op Burger.

Volgens Braam is Harry Groen overigens kansloos in het referendum vanwege zijn declaratieverleden. “De winnaar staat daarom al vast,” aldus Braam.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×