Henri Lenferink (helemaal links) en Harry Groen (helemaal rechts) bij de ladderwagen van de Leidse brandweer (foto's: Chris de Waard; Post Noord en Gerard Ligtvoet; Post Zuid).

Burgemeesters-kandidaten op bezoek bij brandweer

De burgemeesterskandidaten Groen en Lenferink hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan de brandweer in Leiden. In de kazerne aan de Gooimeerlaan (Post Noord) werden ze door commandant van Oosten bijgepraat over de komende veranderingen bij de Regionale Brandweer Hollands-Midden. Uiteraard moesten de kandidaten ook even met de ladderwagen omhoog. Aansluitend werd een bezoek afgelegd aan de kazerne in de Rooseveltstraat (Post Zuid).

Van Oosten praatte de twee kandidaatburgemeesters bij over de nieuwe regionale meldkamer die in Leiden gebouwd gaat worden. Deze komt bij de kazerne aan de Rooseveltstraat. De eerste paal moet nog de grond in, maar in 2004 moet de nieuwe meldkamer al operationeel zijn. Alleen de financiering voor het nieuwe communicatiesysteem C2000 is nog niet rond. Van Oosten verwacht daarmee echter geen grote problemen: “Iedereen weet dat dat speelt en we kunnen nu niet meer terug”.

De burgemeester is uit hoofde van zijn functie ook korpsleider van de politie en bevelhebber van de brandweer. Een bezoek aan de Leidse brandweer paste daarom goed in de Leidse inburgeringscursus die de beide kandidaten tot 11 maart, de datum van het referendum, volgen.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×