Stadspartij eist vertrek centrummanager

De Stadspartij Leiden Ontzet wil dat centrummanager Joost Bleijie opstapt nadat vandaag bekend is geworden dat hij een ton teveel heeft uitgegeven aan de ijsbaan die in december op de Nieuwe Rijn lag. “Weg ermee, laat ‘ie maar bij patatzaak gaan solliciteren,” zegt SLO-raadslid Peter Labrujère die in het verleden zelf een ijsbaan op de Beestenmarkt neerlegde. “Bleijie moet weg en er moet nu echt een goede centrummanager komen in plaats van iemand uit de politiek aan een mooi baantje te helpen,” vindt Labrujère die daarmee verwijst naar het verleden van Bleijie als CDA-raadslid. Ook D66 ziet Bleijie het liefst vertrekken. Raadslid Aad van der Luit: “We moeten Bleijie maar een beetje tegen zichzelf in bescherming nemen. Trouwens, dat hele Centrummanagement kan wel weg. We kunnen dat veel beter bij Leiden Marketing onderbrengen. Dat is een professionele organisatie. Ook de evenementencorordinator kan daar dan worden ondergebracht.”

Zowel Labrujère als Van der Luit vinden Bleijie niet geschikt als centrummanager. Van der Luit: “Je moet iemand hebben met een netwerk. Iemand die de weg weet.” Labrujère verwijdt Bleijie bovendien eigengereidheid: “Nu zegt hij dat hij niet de expertise heeft om evenementen te organiseren. Dat is toch ongelooflijk. Ik heb hem keer op keer aangeboden te helpen met die ijsbaan. Ik heb daar ervaring mee, maar hij is nooit komen praten. Er is gewoon geen gesprek met die man mogelijk. Hij moest zo nodig alles zelf doen. Nou, je ziet wat er van komt.”

Bleijie wil de evenementen voortaan uitbesteden aan commerciële bureaus. Van der Luit ziet daar helemaal niets in: “Zoiets moet je zelf doen, met vrijwilligers en hulp van mensen die er verstand van hebben. Als ik mijn verjaardag vier kost het honderd euro, maar als ik het door een bedrijf laat organiseren kost het honderdvijftig. Uitbesteden is altijd duurder. Als ik dat zo doen, kosten de Lakenfeesten vier ton.”

Advertentie

Leiden centrummanager IJsbaan Nieuwe Rijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×