Schohaus (rechts op de foto) is geen onbekende in 'het Leidse'. De directeur van Hotel het Haagsche Schouw is ook actief in allerlei verenigingen. (Archieffoto Sleutelstad.nl).

Frans Schohaus voorzitter Centrummanagement

Frans Schohaus volgt per 1 september Ingrid Hooyenga op als voorzitter van Stichting Centrummanagement Leiden. Hooyenga, eigenaar van restaurant In den Bierbengel vervulde de functie tijdelijk sinds het vertrek van Rogier van der Sande begin 2010. Schohaus is geen onbekende in het Leidse. Naast directeur van het Van der Valk Hotel Het Haagsche Schouw  is Schohaus eveneens bestuurslid van de Leidse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en bestuurslid van het Hoteloverleg. “Ik zie het als een belangrijke uitdaging,” zo laat Schohaus in een reactie weten: “Er staat een hoop te gebeuren in de binnenstad van Leiden. Het Centrummanagement Leiden speelt daar traditioneel als gesprekpartner een belangrijke rol in. Samen met het bestuur, de Adviesraad en de Centrummanager gaan we de komende jaren proberen de binnenstad een nog mooiere plaats te laten zijn voor iedereen die hem bezoekt”.

Centrummanager Joost Bleijie is blij met de komst van Schohaus. “Schohaus is niet alleen iemand die zijn sporen in het Leidse meer dan verdiend heeft, maar tevens is hij een echte ondernemer. Hij kent de klappen van de zweep en dus is hij bij uitstek iemand die het ondernemersbelang goed kan behartigen. Ik ben tevreden dat we hem hebben weten te strikken als voorzitter”.

Ondanks het feit dat Schohaus per 1 september formeel de nieuwe voorzitter is, zal ceremonieel het stokje pas op 16 september worden overgedragen. Op die dag staat de eerste officiĆ«le bestuursvergadering gepland. Tot die tijd zal Schohaus een rondje langs de ondernemersvelden maken: “Natuurlijk heeft het Centrummanagement goede contacten in de binnenstad, maar ik vind het belangrijk om ook zelf met de directe achterban te spreken. Het levert goede gesprekken op over de binnenstad en over de detailhandel in het bijzonder”.

Leiden centrummanager


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×