Politie op zoek naar schoen van vermoorde Leidenaar

De politie is op zoek naar de linkerschoen van Jan van der Krieke. De Leidse ondernemer werd op 15 mei, ’s middags om 17.00 uur vermoord teruggevonden bij het Haagse station Hollands Spoor, nadat hij sinds 10 mei vermist werd. Ook zoekt de politie mensen die na zaterdagmorgen 10 mei het horloge van Van der Krieke te koop aangeboden hebben gekregen.

Dit horloge, merk Breitling, werd niet bij het slachtoffer gevonden, maar is inmiddels wel terecht.

Jan van der Krieke kende veel Turkse mensen. Ook in wasserij Ozon 2000, Van der Krieke was daar in het verleden de eigenaar van, werken veel Turken. Ook heeft Van der Krieke een wasserij in Turkije gehad. De politie onderzoekt of de dader in die hoek gezocht moet worden. Volgens geruchten binnen de Leidse ondernemerswereld is de wasserij van Van der Krieke in Turkije een flop geworden en heeft hij daarbij ‘schluden gemaakt bij de verkeerde mensen’.

Zaterdagochtend 10 mei, de ochtend van de verdwijning van Van der Krieke, stond een onbekende donkere auto stil midden op de Willem van der Madeweg, ter hoogte van wielerclub Swift. Dit was niet de auto van het slachtoffer. Van der Krieke was onderweg naar wasserij Ozon die ook is gevestigd aan de Willem van der Madeweg.

Op de hoek van de Hoge Rijndijk en de Burggravenlaan, ter hoogte van de Bonaventura school, stond die ochtend een man met een fiets. Van der Krieke parkeerde zijn auto gewoonlijk op die plek. Even later werd deze man begroet door een man met lang loshangend blond haar tot op de schouders, met een lichte slag erin. Dit moet rond het tijdstip zijn geweest dat Jan van der Krieke zijn huis aan de Hoge Rijndijk verliet. De politie is op zoek naar genoemde personen.

Leiden krieke


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×