Goed nieuws voor Zijlbedrijven

In de schier eindeloze serie financiële tegenvallers bij de Zijlbedrijven (DZB Leiden) kon wethouder Mohammed Rabbae woensdag eindelijk een lichtpuntje te melden. Hij heeft met de participerende gemeenten, Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten, afgesproken dat die extra middelen inzetten om de problemen bij DZB te helpen oplossen. Om hoeveel geld het gaat kon Rabbae nog niet zeggen: “We hebben het nog niet over bedragen gehad, maar de bereidheid is er in ieder geval.”

Ook blijft de gemeente naarstig op zoek naar een koper voor het veel te dure pand van DZB op Roomburg, maar de kansen op een succesvolle verkoop zijn vrijwel nihil. Het gaat om een pand dat speciaal voor DZB is ontworpen en waar je weinig anders mee kan, sombert VVD-raadslid van Gruting. Wethouder Rabbae gaf aan dat ook huurders voor (een deel van) het pand welkom zijn.

Leiden DZB


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×