Bij de bedrijven won de peurbak van Café de Roze Beurs en het COC. Rogier van de Roze Beurs nam de beker in ontvangst uit handen van wethouder Geertsema. (foto's Chris de Waard, Gerard Ligtvoet en Helgo Tuinhof de Moed).

Topdrukte bij 18e Peurbakkentocht

Van de Beestenmarkt tot de Hooigracht was er geen vrij plekje meer te vinden langs het water en op de bruggen. Tienduizenden mensen waren ook dit jaar weer naar het centrum gekomen om met vrienden en familie de tientallen versierde boten en andere vaartuigen te bekijken tijdens de 18e editie van hét zomerevenement van het jaar: de Peurbakkentocht. Het was de officiële start van vier dagen Lakenfeesten in Leiden.

Ook dit jaar waren er weer 12 prijzen te vergeven. Drie in elke categorie: particulieren, verenigingen, muziek en bedrijven. De jury onder leiding van burgemeester Els Timmers van Oegstgeest had het er moeilijk mee, maar kwam na beraadslaging met de volgende winnaars voor de dag:

Particulieren:

1. Nico de Lange (jubileum)
2. Familie Krul (duikboot)
3. De Stamgasten

Verenigingen:

1. Zeeheldenbuurt
2. Dutch Dragons
3. Er welt een traan

Muziek:

1. Nico Ouwehand (ex-billentoeters)
2. K&G (75 jaar)
3. Bronsgroen (uut Limburg!)

Bedrijven:

1. De roze Beurs / COC
2. Kiek in de Pot
3. Van den Ameele

Leiden Lakenfeesten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×