Leefbaar Leiden tegen bebouwing in Oostvlietpolder

“Waarom wordt dit College van Burgemeester en Wethouders niet onder curatele gesteld door provincie of rijk?”, vraagt Fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden zich af. Zijn partij is namelijk fel tegen bebouwing in de Oostvlietpolder – een mening die B&W niet met hem deelt. Het plan van het College van Burgemeester & Wethouders om, naast een bedrijventerrein, ook nog eens zestig nieuwe huizen in de polder te bouwen, schiet dan ook in het verkeerde keelgat. Hij noemt ze ‘volkomen geschift’. “Waar eenmaal woningen gebouwd worden, zullen er meer verrijzen, en daar is Leefbaar Leiden niet van gecharmeerd in dit unieke natuurgebeid”, aldus Sloos. Leefbaar Leiden vindt dat de polder moet blijven zoals het nu is.

“Het is een heel slecht doordacht plan, ook omdat er nog niet echt zicht is op de plannen van recreatiegebied De Vlietlanden, waar wel al van bekend is dat het een luxe golf- en vakantiepark zou kunnen worden. De laatste polder van Leiden zou ernstig worden aangetast. Veel onrust en plannen zijn de laatste tijd de revue gepasseerd. Het wordt nu tijd voor rust in de polder.”

Leiden Oostvlietpolder


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×