Bush ontvangt brief SVMV

De Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg (SVMV) heeft de Amerikaanse president George W. Bush in een brief gevraagd om de stichting te ondersteunen bij haar pogingen om de P-3C Orions van de Marineluchtvaartdienst te behouden. In de brief legt het SVMV-bestuur uit dat de Nederlandse regering van plan is om de P-3C Orion patrouillevliegtuigen per 1 januari 2004 aan de grond te houden. De vrienden van het Marinevliegkamp hopen dat Bush het standpunt van de Nederlandse Regering weet te beïnvloeden. Bush heeft hier komende week de mogelijkheid voor, als premier Balkenende en minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken een officieel bezoek aan Washington brengen.

De SVMV benadrukt dat afschaffing van de Nederlandse Orion-vloot een maatregel is die zeer nadelig is voor onze veiligheid, omdat de vliegtuigen een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen terrorisme en drugs leveren, aldus de stichting.Afgelopen zaterdag bezochten nog honderden mensen de marktkraam van de gezamenlijke Vliegkampvrienden tijdens de slotdag van het Najaarsfeest in Katwijk a/d Rijn. Een model-Orion van 3,5 meter lang ?vloog? boven de kraam uit en zorgde ervoor dat de kraam al vanaf meters afstand gespot werd, waar vrijwilligers informatie gaven en tevens een oproep deden voor de grote actiedag van zaterdag 13 september (zie vorig artikel). De oproep werd met groot enthousiasme beantwoord: de organisatie kon rekenen op ruim 1100 steunbetuigingen.

Advertentie

Geen categorie Vliegkamp Valkenburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×