VVD-kamerlid Van Baalen.

Tweede Kamer: Kamp moet geen Jantje van Leiden worden

Een meerderheid in de Tweede Kamer waarschuwt minister Kamp van Defensie dat hij zich er bij het onderzoek naar een toekomst voor de Orion-vliegtuigen en marinevliegkamp Valkenburg niet “met een Jantje van Leiden” van afmaakt. Dat schrijft De Telegraaf woensdag op haar website. “Minister Kamp wekt de indruk dat zijn onderzoek een verplicht nummertje is en de uitkomst dezelfde blijft: verkopen van de tien Orions en sluiten van Valkenburg”, aldus VVD-Kamerlid Van Baalen namens VVD, CDA, LPF, D66, ChristenUnie en SGP.

Kamp beloofde de Kamer in oktober dat hij de mogelijkheden voor behoud van de Orions en Valkenburg binnen een internationale maritieme patrouillegroep zou onderzoeken. De verkoop van de tien Orions en sluiting van het Vliegkamp Valkenburg werd daardoor een jaar uitgesteld. Kamp meldde de Kamer deze week echter dat het onderzoek meer tijd vergt vanwege de complexiteit. De resultaten komen nu naar verwachting eind januari. De verkoop van de Orions en sluiting van Valkenburg zou Kamp een besparing van 57 miljoen euro per jaar opleveren; iets dat hij moeilijk op een andere manier zou kunnen realiseren.

Advertentie

Geen categorie Vliegkamp Valkenburg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×