Kamp blijft bij sluiting Valkenburg

Minister Kamp van Defensie is nog steeds van plan marinevliegkamp Valkenburg te sluiten en de tien verkenningsvliegtuigen van de marine, de Orions, te verkopen. ,,Ik wil u geen valse hoop geven”, zei Kamp woensdag na een gesprek met personeel van het vliegkamp.

Het personeel van Valkenburg presenteerde woensdag een reddingsplan waarin het vliegveld ook commercieel geëxploiteerd gaat worden en huidige medegebruikers als het Koninklijk Huis en leden van het kabinet marktconform gaan betalen voor het gebruik. De Tweede Kamer dwong de minister vorig najaar nog eens te kijken naar eventuele alternatieven.

Minister Kamp denkt daarmee over enkele weken klaar te zijn. Hij beloofde woensdag het personeel van het vliegkamp hun ideeën daarin te betrekken. Maar de minister zei ook geen ,,valse verwachtingen te willen wekken” en dat hij van plan is om de uitgezette ,,koers vast te houden.” Hij wilde de marinemensen ,,niet het idee geven, dat het nu anders is dan hiervoor”.

Kamp bracht eerder al bezoeken aan het Duitse Seedorf en de vliegbasis Twenthe. Daar had hij eenzelfde boodschap voor de manschappen als in Valkenburg: ,,Er is een financiële noodzaak om de krijgsmacht als geheel te beperken.” Hij zet ,,serieuze kanttekeningen en vraagtekens” bij het alternatief van het personeel. Dat alternatief gaat uit van ,,civiel medegebruik, maar het hoofdgebruik blijft militair”, aldus Kamp.

Leiden Vliegkamp Valkenburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×